Over deze blog

Jazzel

Een nieuw seizoen en een nieuwe blog.
Welkom. Mijn naam is Hessel Fluitman en deze Blog is mijn vierde manier om Jazz te promoten. Via radio, gedrukte en digitale teksten ben ik nu dan aangeland bij een eigen kanaal. Het middel wordt steeds eigentijdser.

De naam van dit blog is al oud: zeker zo’n vijfenvijftig jaar. Toen werd mij wanhopig gevraagd om ook eens andere muziek te draaien. “Jazzel!” Vloekte mijn broer er achter aan, als verbastering van mijn voornaam Hessel. Deze geuzennaam is me sindsdien bijgebleven. Hij is gebruikt voor mijn wekelijkse Jazzprogramma, destijds bij Radio Bolsward. (1997-2015). Sinds 2000 schrijf ik voor het Friesch Dagblad over Jazz en wereldmuziek en van eind 2005 tot halfweg dit jaar deed ik dat ook voor het internet tijdschrift Jazzflits.

De machinist van deze blog is Jos Krabbe. In de Friese Jazzdreven geen onbekende naam.

Het zal vooral over Jazz gaan. Niet dat andere muziekjes minder zouden zijn, integendeel. Er zijn veel verschillende muziekstromingen die ik aantrekkelijk vind. Misschien dat die stromingen ook nog wel aan bod komen. Mijn streven is om mooie jazz bekend te maken. Daarvoor probeer ik van oud naar nieuw het hele spectrum van de Jazz te bestrijken. Dat de nadruk vooral bij de nieuw uitgekomen muziek ligt, ligt in de lijn der dingen: die komt naar je toe. De oudere jazz moet je zelf opzoeken.
Veel plezier met deze nieuwe Blog.