2 gedachten over “Gebrek aan steun is noodlottig”

 1. Beste Hessel,
  Ik bezoek jullie blog weer eens en wat is dit uitgebreid zeg!!
  Super !!
  Ik zou heel graag Lex Jasper bij jullie onder de aandacht willen brengen.
  Lex gaat al heel wat jaartjes mee en is naast top pianist ook arrangeur, componist, en dirigent, Ik werkte voor het eerst met hem zo’n 25 jaar geleden en 20 jaar geleden begeleidde wij Rita Reijs in Porgy and Bess in Terneuzen. De volgende dag reed Lex naar huis en kreeg een auto ongeluk waardoor hij 15 jaar uit de roulatie raakte..
  2 jaar geleden ben ik een trio met Lex begonnen. samen met Vincent Koning.
  Een drumloos trio waar wij inmiddels 2 cd’s mee hebben opgenomen.
  Notes from the Netherlands en Lexposure. De laatste cd komt in Januari uit.
  We hebben de cd opgenomen in Duitsland tezamen met een strijk-orkest.
  16 originals van Lex, gecomponeerd, gearrangeerd, gedirigeerd en gespeeld..
  Ik kan met enige trots zeggen dat dit de allermooiste opnames zijn waar ik, tot nu toe, op mee heb gespeeld.
  Is het een idee om aandacht aan het fenomeen Lex Jasper te besteden?
  Dat zou fantastisch zijn!!
  Mocht je meer willen weten dan neem graag contact met mij op!

  Beantwoorden
  • Hallo, Frans,
   Hartelijk dank voor je hartekreet.Mijn excuses dat ik er niet eerder op heb gereageerd. dat komt, omdat ik met andere zaken bezig ben.
   Echter, na zo’n 25 jaar actief geweest te zijn op een plaatselijke radio, 20 jaar voor een regionale krant, ±15 jaar voor Jazzflits en na pakweg 4 jaar actief geweest te zijn op deze website, ben ik gestopt met werken aan en voor Jazz c.a. m.a.w. Ik zet niets meer op mijn website en die gaat volgend jaar ook uit de lucht. Toevallig vond ik vandaag jouw briefje over Lex Jasper, omdat ik de suites van Ellington na wil kijken op volledigheid (Of de Fragmented Suite van de Ellington-Brown duo plaat er wel bij staat.)
   Mijn belangstelling en werkzaamheden gaan naar en zijn voor de geschiedenis van Boazum, het dorp waar ik woon. Ik schrijf nu dus voor http://www.aldboazum.nl. daar zijn al ruim 58.000 views gescoord, terwil mijn Jazzel pagina al we op ruim 10.000 staat en ruim een half jaar langer in de lucht is. Daarnaast heb ik niet (meer) het idee dat ik veel bijdraag aan de verbreiding van de Jazz. Ik vond mijn verslag van de Rollins cd van het NJA een mooie afsluiting, maar nu is de documentaire over Barry Harris het slotakkoord. Ook goed.
   Ik ben niet geneigd ben om nog pagina’s aan mijn website toe te voegen. Jammer, want ik geniet zelf nog steeds van de grote variëteit aan (Jazz- en andere) muziek die ik thuis heb staan. Hopelijk gaat het Lex en jou natuurlijk goed, nu na de corona opsluiting. Jouw werk als bassist en drijvende kracht achter het JOC en free lance bassist, heb ik altijd zeer gewaardeerd.
   Groet, Hessel Fluitman
   (de website is trouwens een solo werkstuk van mij, met dank aan de ‘machinist’ die hem in de lucht heeft gebracht…)

   Beantwoorden

Plaats een reactie

drie × vijf =